Historien bag

Oprettet d.

Jeg købte mig en ny Suzuki GSX-S750 Yoshimura og fandt undrende ud af, at der ikke var monteret refleks på bagenden. Da cyklen havde fået "fender delte/elimination" i forbindelse med Yoshimura nummerpladeholderen, som var en del af pakken. Kunne rigtig godt lide looket med at den store arm under bagsædet var fjernet, men lidt luren ved den manglende refleks. Så jeg måtte jo som en stolt nørd hjem og studere bekendtgørelsen om køretøjers indretning og udstyr. Ganske rigtigt står der højt og larmende i §26, at motorcykler skal være udstyret med en bagudrettet rød refleks. Bonus info: De orange på siden af forgaflen er nævnt nede i §27 som KAN være, dvs. ikke et krav..

Med alt det her vejsidesyn som er kommet i spil, måtte jeg jo hellere finde en løsning. Jeg gider simpelthen ikke at skulle stå og diskutere med dit eller dat myndighed omkring den er lovlig eller ej, og den da minsandten er rullet ud fra forhandleren uden refleks, gør den jo ikke lovlig.

Jeg kontaktede forhandleren og klagede min nød, og han bestilte fluks en refleks hjem til mig.
Da refleksen kom og jeg tog op til forhandleren for at hente den. En aflang lille ting med db. klæbende tape.. Jeg kunne ikke rigtig se mig ud af hvor jeg skulle montere den, så spurgte mig til råds. 2 mand høj (med lidt kløen i håret) meldte den ene pas og gik og den anden sagde at jeg måtte hjem og lave noget rustfrit halløj. Fint nok, blev lidt skuffet, nok mest pga. af mine manglende evner i rustfrit, så jeg tog min nye refleks med hjem..

Kigger lidt på cyklen og refleksen, og der er vitterligt ingen steder at sætte skidtet fast, ud over hen over nummerpladelygten. Det var ikke en løsning for mig! Tog en backup af internettet og fandt ud af, at det eneste der kunne komme i nærheden af at bruges, var at montere armen igen, eller noget med at bore huller i nemmerpladeholderen for at fuske en center monteret refleks arm på. Det syntes jeg heller ikke godt om..

Så endte med at designe en selv, når nu det ikke fandtes en refleksholder til min yoshimura nummerpladeholder.
Tegnede og printede en hel masse forskellige modeller i 3D og nørdede mig frem til de løsninger som du finder her på siden, hvor det bare ser ud som om, at den bare er monteret i forlængelse af bunden af nummerpladen.

X-refleks refleksholderen bliver produceret på en dansk fabrik i det Sønderjyske for at sikre en høj ensartet kvalitet.
Det betyder meget for mig at være i øjenhøjde med min producent og samtidig bevare arbejdet samt alt hvad det indebærer, inden for landets grænser. Det er desværre ikke den billigste løsning, men den absolut den bedste i min optik.

Trustpilot