X-refleks - X-MC Parts

Oprettet d.

X-refleks - X-MC Parts

X-refleks er blevet til X-MC Parts

X-MC Parts ApS ser dagens lys i dag.X-refleks har igennem et par år kørt som en hobbyvirksomhed.

X-refleks konceptet blev til efter en pudsig oplevelse ved et privat køb af en MC med Tail Tidy uden mulighed for montering af den lovpligtige refleks. Så selv om købsoplevelsen var med blandede følelser, så kom der noget fornuftigt ud af det hele alligevel.
X-refleksen blev født, først til eget brug, men efter lidt undersøgelser kunne jeg jo godt se at rigtig mange havde det samme problem.
Shoppen blev til og jeg har faktisk ikke helt styr på hvor mange der er sluppet for en bøde for manglende refleks. Men det er en del ;-)
Samarbejdspartnere skal der jo til og finder en Printfarm (selvfølgelig dansk:-) som kan tage sig af produktionen, så jeg kan bruge tiden på noget mere fornuftigt. Derudover en stor Tysk grossist som leverandør af E-mærkede reflekser og andre MC lækkerier.
Sommeren 2023 kommer jeg i kontakt med en 3D designer og vi får arbejdet os frem til X-cruise Cruise Control som faktisk ender med at "stikke lidt af". Det er også på dette tidspunkt at der åbnes op for salget i EU.

Efter implementering af flere forskellige produkter, egen import og et endnu større aktivitetsniveau, dels i Danmark, men også til  motorcyklisterne i resten af EU. Så var det vist på tide, at tage skridtet og træde ind i de "voksnes rækker".
At fortsætte det som et lille hobby projekt ville blive svært. Lige pludselig blev administrationen noget mere kompliceret, Ud over sædvanlig regnskab, skal der kigges ind i og implementeres emballage regnskab, elektronisk affald og EU salgsmoms samt en masse  andet papirnusseri.

X-GPS track, endu et koncept født ud fra egne behov, kom også på bordet.
Da overskriften var tyverisikring kunne jeg hurtigt udelukke de såkaldte TAGS, som nasser signal på de smartphones der nu er omkring dem. Smart til at finde ungerne i en forlystelsespark og kufferten i lufthavnen, men ikke smadder godt til at finde frem til stjålne køretøjer, hvor man benytter tyvens smartphone til tracking, som de i øvrigt kan se og deaktivere på telefonen.
Et noget broget marked fandt jeg ud af. Med en ret varierende prisstruktur, dog er de fleste udbydere enige om at være Danmarks billigste..(?)
Jeg kom frem til at det i virkeligheden nok ville være en sjovere udfordring, at udvikle konceptet selv, frem for at finde frem til den bedste leverandør af GPS tracking til mine egne små behov.
Så med min baggrund i bl.a. fotobranchen og kendskab med handel med Asien, fandt jeg en GPS tracker til formålet og en IT udvikler kom med om bord (naturligvis dansk:-). Systemet med GPS tracker og et onlinemap blev en del af porteføljen.

Det var et lille kig ind i "motoren" på X-refleks og som du kan fornemme er der et vist dansker præg på setuppet.
Det er ikke fordi at jeg er decideret modstander af billigere former for produktion, men gennemsigtigheden forsvinder i Østen og visse dele af EU, Så, så længe jeg sidder for enden af bordet, så vægtes danske leverandører og samarbejdspartnere langt højere end indkøbspriser. Det har naturligvis et vist aftryk på udsalgspriserne, men det er igen nogle private overvejelser jeg selv gør når jeg "handler" ind. Selv kigger jeg ind i og foretrækker et positivt aftryk på klimaregnskabet, i forhold til at shoppe et produkt til 10$ på en Kina shop. Alt bliver lavet i Kina, bevares.
Men jeg føler en lille sejr for hver ordre som kommer ind. Jeg er ikke ligesom en vis svensk lille sur pige, men hvis jeg kan gøre en lille forskel i forhold til lokaløkonomien og klimaet ved brug af lokale nationale partnere og holde fokus på genbrugsmaterialer, så frydes jeg over hver eneste ordre der tigger ind og at denne dims ikke er skal fragtes hele vejen fra Østen til slutbrugere i EU.

Mvh.

Thomas
Direktør, som er en hat jeg egentlig ikke gider at gå med.
Kald mig hellere en stolt nørd eller MC'ist 😎

Trustpilot